Платеното паркиране в центъра на Габрово ще започне от февруари 2020 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Платеното паркиране в централната част на Габрово, или синята зона, ще започне от края на февруари 2020 г., пише в. „100 вести“ в броя си от 10 декември 2019 г.

Предвидени са 640 места за паркиране. 40 ще са паркоместата за хора с увреждания.

Обхват на зоната за платено паркиране в Габрово

Зоната за платено паркиране на Габрово ще бъде осъществена на два етапа. На първия етап обхватът й ще бъде от ул. „Николаевска“ при Горнокрайския мост до края на ул. „Шипка” (преди сградата на полицията), ул. „Скобелевска” и бул. „Априлов”. През втория етап планът е зоната да продължи да се развива до Спортна зала „Орловец“ и от страната на сградата на НТС.

Как ще се плаща за паркиране в синя зона?

Плащанията в зоната ще се осъществяват чрез есемес, талон или банкомат. Предвидено е и онлайн приложение, чрез което гражданинът ще може да плати. Чрез него той ще разбира дали е в зоната или извън нея. Не е предвидено ограничение на престоя в платената зона. Работното време за платено паркиране е от 9 до 17 часа. Почивни дни за зоната ще бъдат събота и неделя и празничните дни.

Цените за абонамент за паркиране в платената зона в Габрово

Абонаментът на живеещите в зоната е 10 лв. на месец. Има предвиден абонамент от 100 лв. на месец за паркиране в зоната, независимо дали живееш там. Има и абонамент за юридически лица – 200 лв. месечно. Гарантирано паркомясто на месец ще струва 350 лв.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.