Община Габрово обжалва Плана за управление на Природен парк „Българка“, застрашава тунела под Шипка

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кметът на Габрово Таня Христова обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) решението на правителството, с което е приет План за управление на Природен парк „Българка“, съобщават от Община Габрово.

Поводът за жалбата са вписаните в плана рестрикции за зоната, в която попада тунела под Шипка. Там е записано, че се забранява „… всякакво ново строителство, освен водохващания за питейни нужди, пречиствателни съоръжения, сгради и съоръжения за нуждите на управление на парка и възстановяване на биологичното разнообразие, архитектурни елементи, свързани с туризма и сигурността на посетителите, както и ремонт, преустройство и реконструкция на съществуващите сгради и съоръжения.“.

В жалбата се настоява планът да бъде променен, като в него се включат предвидените като допустими в Закона за защитените територии (ЗЗТ) дейности, сред които е строителството на инфраструктурни обекти, предвидени в устройствени и технически планове и проекти, какъвто е тунелът под Шипка.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.