Пазарът в центъра на Габрово ще бъде модернизиран

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Централен кооперативен пазар - ГабровоСлед 13 години битки и съдебни дела Община Габрово и „Пазари“ АД съвместно обсъждат модернизирането на Централния кооперативен пазар, съобщи зам.-кметът Климент Кунев. “Вече сме започнали разговори за тотална промяна на Централния кооперативен пазар – Габрово. Всичко е в много начална фаза, но нашето желание е там да се появи обект, който отговаря на очакванията за един централен градски пазар.

Това ще да се реализира съвместно с дружеството собственик на пазара. Може да се каже, че от страна на Общината и дружество „Пазари“ АД има регистрирано желание за направата на един европейски пазар и тази грозна картинка, която виждаме в момента, и това струпване на хора да бъде избегнато завинаги. Мисля, че този проблем ще бъде решен. Факт е, че в момента ръководството на „Пазари“ АД, ръководството на Общината и специализираната дирекция „Устройство на територията“ разсъждаваме в една посока за развиване на модерен европейски пазар в рамките на територията на Габрово“ – заяви зам.-кметът инж. Климент Кунев. Той допълни, че съгласно Общинския план за развитие на това място е отреден и терен с паркинг „за не малко автомобили, който да позволи едно нормално функциониране на такъв обект“.

Още през 2006 година мажоритарният собственик на „Пазари“ АД, Габрово – „Монд Комерс“ ООД, представи инвестиционна програма, която предвиждаше обновяването на габровските тържища. Спо-
ред нея Централният кооперативен пазар трябваше да се преустрои в закрит търговски комплекс на три нива, като първото ниво ще бъде 2.5 дка подземен паркинг. На първия да има 40 магазина с площ между 16 до 55 кв. м. На втория етаж да бъдат изградени 15 офиса и 15 магазина, да има още заведения и две банки. В програмата беше записано и да се изгради пункт за преработка на отпадъци. Тя включваше и превръщането в модерно тържище и пазарът на Шиваров мост чрез изграждане на закрит търговски комплекс с паркинги.

Общината не даде ход за изпълнение на програмата, въпреки че за решаване на проблема с Централния кооперативен пазар беше създадена специална комисия от съветници и експерти, по чието решение беше внесена инвестиционната програма от „Пазари“ АД.

Източник: в. „100 вести“, 9 юни 2014 г., „Пазарът в центъра ще бъде модернизиран”, автор Минка Минчева

Фотография: „100 вести“

100vesti-about

 

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.