Отрицателни са новите проби за коронавирус в Габрово и Плевен

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Отрицателни са и осемте проби за новия коронавирус COVID-19 от Габрово и Плевен, които бяха изследвани повторно в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Въпреки това, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово остава под карантира, информира директорът на РЗИ д-р Пенчоков. В сила остават и всички ограничения за забрана на масови мероприятия и прекратеното посещение на детски градини, училища и в Техническия университет в Габрово.

По – рано през деня днес е била проведена и среща на областния управител с кметовете на четирите общини Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново, с които отново са били обсъдени всички предприети от тях мерки към този момент. Извършва се дезинфекция на територията на всяка община – на обществени сгради, общински и частни превозвачи. Ограничени са всички масови прояви, както и са уведомени кметове и кметски наместници на населените места.

Мерките по дезинфекция ще продължат и занапред категорично, както и всички останали които са предприети към този момент. Това са мерки, които се препоръчват и за всеки гражданин, ръководител на институция или бизнес от региона с призив всички да бъдат отговорни.

ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕТО ОТ КОРОНАВИРУС:

Какво трябва да знаем за коронавируса – симптоми, предпазване, хигиена, изследване

Как да се предпазим от коронавирус

РЗИ Габрово с указания към работодателите за превенция на коронавируса

Личните лекари могат да издадат болничен за пристигащите у нас от Китай и Италия

ХРОНОЛОГИЯ НА ОТКРИТИЯ КОРОНАВИРУС В ГАБРОВО:

Окончателно: 75-годишна пациентка и медицинско лице от Габрово са с коронавирус

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е под карантина заради пациентка с коронавирус

Без учебни занятия, масови събития и прием в болниците в цялата област Габрово

Затвориха общинската спортна база в Габрово – без тренировки и събития

Кадастърът в Габрово няма да обслужва на гише, само електронно

Здравният министър: Болницата в Габрово е с осигурени лични предпазни средства

Община Габрово отменя временно приемните си дни заради коронавируса

Гишетата на полицията в област Габрово са отворени с обичайното си работно време


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.