Откриване на санирани сгради в Севлиево © МРРБ

В Севлиево за първи път: откриха наведнъж 23 санирани сгради

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Откриване на санирани сгради в Севлиево © МРРБ
Откриване на санирани сгради в Севлиево © МРРБ

23 санирани сгради бяха открити официално днес в Севлиево от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кмета на общината д-р Иван Иванов. Общо 318 семейства в Севлиево живеят в обновените сгради.

На събитието присъстваха още народният представител Иглика Събева, председателят на Общински съвет Севлиево Здравка Лалева, зам.-областният управител на област Габрово Росен Цветков и др.

Зам.-министър Николова: За първи път се откриват толкова много санирани сгради

За първи път се случва да бъдат открити толкова много санирани обекти, сподели зам.-министърът Николова. „Тези проекти са изключително важни, тъй като водят не само до намаляване на разходите за енергия, подобряват качеството на живот на хората, но и със спестените емисии въглероден диоксид допринасят за опазването на околната среда“, каза още Николова.

Кметът Иван Иванов към живущите: Дълги години да се ползвате от създадените удобства

Кметът д-р Иванов също изрази задоволството си от успешното приключване на един от най-важните проекти, реализиран от екипа му. Той благодари на живущите в санираните сгради за доверието, активността и бързата организация при подготовката на документите за участие в програмата. „Всеки знае какво е майстор да му влезе в къщата. Сигурно е имало неудобства, но в крайна сметка резултатът е важен. Надявам се да сте доволни от санирането и дълги години да се ползвате от създадените удобства“, завърши изказването си кметът.

Регионалният министър Нанков откри обекти в Габрово

Регионалният министър Николай Нанков беше в Габрово днес. Там той заедно с кмета Таня Христова и областния управител Невена Петкова откриха три обновени обекта – парка „Колелото“, кръговото кръстовище на Шиваров мост и Източната градска улица. ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК

По информация от МРРБ и Община Севлиево


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.