Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад "Възраждане" в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов

Таня Христова: Оставката ми няма да реши ромския проблем на България

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад "Възраждане" в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов
Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад „Възраждане“ в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов

Кметът на Габрово Таня Христова и директорът на Дирекция „Жандармерия“ при Министерство на вътрешните работи, старши комисар Красимир Добрев дадоха специална пресконференция в Ритуалната зала на Община Габрово тази сутрин.

Таня Христова заяви, че Габрово е спокоен град, без гета, без сегрегирани детски градини и училища. Христова призова към запазване на спокойствието в Габрово и благодари на полицията, както и на Общинския съвет, който имаше извънредно заседание вчера по темата (ПОВЕЧЕ ЧЕТЕТЕ ТУК). Христова отправи и призив да не се използва темата за политически цели. Тя припомни и предложението си от вчера – наказателен труд да замени глобата при административни нарушения (ПОВЕЧЕ ЧЕТЕТЕ ТУК).

Таня Христова за оставката на кмета на Община Габрово

На въпрос от журналист за оставката й, поискана на протеста, Таня Христова отвърна: „Ако смятате, че оставката на кмета на Габрово ще реши ромския проблем на България, мисля, че отговорът сами може да си го дадете“. Пред камера на Нова телевизия тази сутрин Христова заяви: „Оставката е в моя джоб от първия ден, в който има решение за избора ми на кмет“. Ако се наложи, Христова потвърди, че е готова да подаде оставка: „Това е нещо, което като кмет винаги нося като първи готов ангажимент. Мисля, че най-важното, което трябва да направим сега, е да върнем реда и спокойствието в Габрово – град, в който подобни размирици са нетипични.“

Вижте интервюто с Таня Христова пред Нова телевизия, в което тя отговаря взети ли са мерки срещу нарушителите на обществения ред и има ли незаконно живеещи в Габрово:

Припомняме, че вчера от чужбина премиерът Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД МВР Габрово и малко по-късно оставката на старши комисар Борислав Бончев беше факт. (ПОВЕЧЕ ЧЕТЕТЕ ТУК)

По време на пресконференцията тази сутрин директорът на жандармерията Красимир Добрев обобщи данните от третия ден на протести в Габрово – 12 април 2019 г., при който жандармерията свали щитове и каски в знак на съпричастност с протестиращите.

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)

Ден 3 на протеста в Габрово: Жандармерията свали каски и щитове (СНИМКИ и ВИДЕО)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.