Осем нови случаи на COVID-19 в област Габрово, шест от тях – от завод в Севлиево

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Осем са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово към 22 юли 2020 г., съобщават от Регионалната здравна инспекция. 6 от тях са служители от завода за санитарна керамика “Идеал Стандарт“  в Севлиево, уточняват от РЗИ Габрово.

Шестте случая на служители от завода  в Севлиево са на двама мъже на 44 години от Севлиево, жена на 60 години от Севлиево, мъж на 39 години от Габрово, мъж на 54 години от община Дряново и мъж на 40 години от град Дряново.

Случаите на COVID-19 в завода за санитарна керамика  “Идеал Стандарт“ – Севлиево от област Габрово  за периода 9.07.2020-22.07.2020 г. са  общо 23 души. От тях към момента в Инфекциозно отделение на МБАЛ “Д-р Т. Венкова“ Габрово са хоспитализирани 3 лица.

Освен регистрираните за област Габрово случаи,  към момента са потвърдени 8 случая на COVID-19  при  работници от завода в Севлиево, живущи в  област Велико Търново.

Останалите два нови случаи на COVID-19 за 22 юли са на жена на 32 години и на мъж на 42 години от Севлиево. Жената е без симптоми, но е изследвана поради предстоящо пътуване в чужбина. Мъжът съобщава за повишена температура преди два дни, но към момента е в добро общо състояние и фебрилен.

Всички новорегистрирани случаи са в добро общо състояние. Поставени са с  предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация. Контактните им лица също са в задължителна 14-дневна домашна изолация.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

От РЗИ Габрово съобщават: Има епидемичен взрив от COVID-19 в завод „Идеал Стандарт“ в Севлиево

„Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево продължава да работи, прави масово тестване на работниците


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.