Оранжев код за снеговалежи в Габрово за 16 януари 2016 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Оранжев код за снеговалежи в Габрово за 16 януари 2016 г.
Оранжев код за снеговалежи в Габрово за 16 януари 2016 г.

За днес, 16 януари 2016 г., от НИМХ е обявен оранжев код за снеговалежи в област Габрово. Ще вали сняг и ще се образува снежна покривка, която до полунощ на 16 срещу 17 януари ще достигне 15 см, на места до 20 см, но снеговалежите ще продължат и с очакваното усилване на вятъра, обстановката ще се усложнява.

Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка.

По високите части на планината духа силен вятър от север – северозапад и температурите рязко ще се понижат. Справката показва, че при температура на въздуха минус 15 градуса и скорост на вятъра 15 м/ сек., индексът на студ за човешкото тяло се равнява на минус 41 градуса. Ще възникне опасност от образуване на снежни лавини. Обстановката в планината ще е усложнена и рискова. Ще има условия за възникване на снегонавявания и затруднения за движения на МПС.

Прогноза за следващата седмица

В началото на следващата седмица до края на седмицата (23.01.) ще е много студено с минимални температури сутрин до минус 8, а в средата на седмицата до минус 18 градуса. Дневните температури също ще бъдат отрицателни – между минус 1 и минус 5 градуса. Навлизаме в седмица, в която температурите на въздуха в по-голямата част от денонощието ще бъдат минусови.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.