Внимание! Оранжев код за гръмотевици и градушки на 3 юли 2017

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Оранжев код за валежи с гръмотевици и градушки е обявен за област Габрово за 3 юли 2017 г. С преминаването на добре изразен студен фронт ще има силни гръмотевични бури, значителни валежи и градушки. Очакваните количества са 35-65 мм за 12 часа, съобщават от НИМХ при БАН. Оранжевият код е една степен по-нисък преди червения код за най-опасно време.

Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат значително и максималните ще са предимно между 19 и 24 градуса. В Област Габрово максималните температури ще бъдат 23 градуса.

През нощта срещу вторник валежите ще продължат в централните и източните райони на страната. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юли.

Над планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни валежи, придружени със силни гръмотевични бури и градушки. В отделни райони количествата на валежа ще са значителни. Ще духа силен, временно бурен северозападен вятър, само по най-високите върхове преди обяд ще е южен.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.