Внимание! Оранжев код в неделя – валежи, гръмотевици, градушки

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Оранжев код за опасно време е обявен за 18 март 2018 г. в цялата страна. Прогнозата на НИМХ при БАН за област Габрово е, че ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт и с него температурите бързо ще се понижат.

Ще има валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Сумарните количества валежи ще са между 15 – 25 л/кв.м, в Предбалкана ще са и повече.

Причината е преминаването на студен фронт през страната. През следващите дни до 23 март (петък) на много места в Северна и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. Повишена вероятност за повече валежи има на 21 и 22 март. Ще се задържи доста по-студено от обичайното за втората половина на март.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.