Оранжев код за сняг и силен вятър в област Габрово – на 22 март 2018

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна

Оранжев код за сняг и силен вятър е обявен за 22 март 2018 г. в област Габрово от НИМХ при БАН. През денонощието ще има валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка от 15-30 см, в Предбалкана и повече. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър и има условия за снежни виелици.

Снеговалежите ще продължат до 24 март на обед, сочи прогнозата на Метеорологична станция Габрово. Температурите в следващите два дни ще бъдат от -2°C до -5°C. Разкъсване на облачността ще има от нощта на 24 срещу 25 март и през неделния ден. Температурите ще паднат до -6°C.

В неделя вероятността за валежи е по-малка, ще има разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля. В следобедните часове на неделния ден се очаква покачване на температурата до 5°C. През нощта срещу понеделник са възможни валежи от дъжд.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.