Шипка в навечерието на Националния празник 3 март © Община Габрово

Ограничава се движението през прохода Шипка за 3 март

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Шипченският проход ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 20:00 часа на 2 март 2020 г. до 18:00 часа на 3 март 2020 г. Вижте подробности за организацията на движение по повод тържествата за Националния празник на Р България 3 март по информация от Община Габрово.

За гостите на тържествата движението от север от страна на Габрово ще се организира по следния начин:

  • От 6:00 ч. до 14:00 ч. на 3 март 2020 г. еднопосочно движение на автомобили от гр. Габрово към Шипка. Паркирането на автомобилите ще става по разпореждане на полицейските екипи.
  • От 14:00 ч. до около 18:00 ч. на 3 март 2020 г. еднопосочно движение на автомобили от Шипка към гр. Габрово.

Придвижването на гости и участници в тържествата от страна на гр. Казанлък ще се извършва по същия начин.

Транзитното преминаване на автомобили в горепосочения период ще се извършва през Прохода на републиката „Хаинбоаз“, както следва:

  • Посока север – юг: Русе – Велико Търново – Дебелец – проход Хаинбоаз – Гурково /Казанлък, Стара Загора, Бургас/.
  • Посока юг – север: Гурково – проход Хаинбоаз – Дебелец – Велико Търново – Русе.
  • За област Габрово – местното движение и идващите от северозапад МПС ще бъдат пренасочвани по маршрута Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – проход Хаинбоаз и обратно.
  • За област Стара Загора – движението ще се пренасочва към прохода Хайнбоаз по път I – 6: Калофер – Казанлък – Гурково – проход Хаинбоаз. Идващите от Стара Загора ще се пренасочват от пътен възел Мъглиж към Гурково и прохода Хаинбоаз.

Допуска се преминаване само на организиран междуградски автобусен транспорт.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.