Ограничават се масовите събития на открито и закрито в област Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ограничава се провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито като празници на населени места, сборове, панаири и др. в област Габрово. Това са част от въведените временни противоепидемични мерки в периода 23.10 – 14.11.2020 г. на територията на селищата в област Габрово според заповед на директора на РЗИ Габрово. Причината за това са негативните тенденции на разпространението на COVID-19 в област Габрово. Ето още от новите мерки:

Спортните и културните изяви могат да се осъществяват при до 30% от местата на съответните зали и съоръжения. Личните и семейните тържества на закрито се ограничават до 30 души, а за семинари и конференции – до 50 души. Новото изискване за дискотеките и нощните барове е 1 човек на площ от 2 кв. метра. В заведенията за хранене няма да се допуска настаняването на повече от 6 човека на маса. На пазари и тържища носенето на маска става задължително.

Подробно с мерките, въведени за област Габрово, може да се запознаете в статията на Габрово Daily ТУК.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.