Паметникът на свободата на Шипка © Габрово Daily

Ограничават движението на Шипка и в Габрово на 24 август заради честванията

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Паметникът на свободата на Шипка © Габрово Daily
Паметникът на свободата на Шипка © Габрово Daily

Националното честване Шипченска епопея налага ограничения на движението през Шипченски проход и в Габрово на 24 август 2019.

За времето от 8:00 часа до 17:00 часа проходът Шипка ще бъде затворен за транзитно преминаващите моторни превозни средства и в двете посоки. Забраната няма да важи за междуградския автобусен транспорт и организирания за събитието личен и обществен транспорт.

За времето от 18:00 часа до 22:00 часа във връзка с провеждане на концерт и тържествена заря – проверка на площад „Възраждане“ в Габрово движението по бул. „Априлов“ ще бъде спряно. Преминаването на всички моторни превозни средства ще се осъществява по улица „Юрий Венелин“.

Възможни са временни затруднения в движението на моторни превозни средства и на граждани, поради което следва стриктно да се изпълняват разпорежданията на служителите на МВР.

Транзитният транспортен поток от северната част на страната към южната и обратно на 24 август ще се пренасочи основно към проход „Хаинбоаз“ (Проход на Републиката).

Местното движение и идващите от запад МПС ще бъдат пренасочени по път III552 по маршрута: Габрово – Трявна – с.Белица – с. Вонеща вода – проход Хаинбоаз по път Н-55 и обратно.

СЪБИТИЯТА ОТ НАЦИОНАЛНО ЧЕСТВАНЕ ШИПЧЕНСКА ЕПОПЕЯ 2019

В навечерието на честването на Шипченската епопея Държавен архив Габрово представя виртуална изложба „Паметта за Шипченската епопея“, подробности вижте тук, а в ХГ „Христо Цокев“ може да разгледате изложбата „Строителите на Паметника на свободата“.

Програмата за Национално честване Шипченска епопея 2019 вижте тук.

Кога са автобусите от организирания транспорт от Габрово до Шипка и обратно, вижте тук.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА В ИСТОРИЧЕСКИТЕ СТАТИИ НА ГАБРОВО DAILY

Подробности за Руско-турската война (1877-1878 г.) вижте в Онлайн енциклопедия Габрово тук

Памет за Шипченската епопея

21 август 1877 г. – започват августовските боеве на Шипка

26 август 1934 г. – откриват Паметника на свободата на Шипка

Източник: Областна администрация Габрово, ОД МВР Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.