Община Трявна с нова екокампания, снимайте незаконни сметища

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Трявна започва нова екокампания под наслов “Ти показваш – Ние чистим”. Инициативата има за цел да направи всички нас още по-активни в този започнат процес и с общи усилия да поддържаме чистотата на населените места и околната среда в общината, споделят от местната администрация.

„За да продължим заедно да вървим в тази посока, да управляваме успешно различните потоци отпадъци и да намалим броя на нерегламентираните сметища, неправилно изхвърлените отпадъци в градската и околната среда, ние както всяка друга община се нуждаем и от Вашата подкрепа!“, допълват още от Община Трявна.

Как да се включите в кампанията?

Използвайте Вашите смарт телефони или фотоапарати, снимайте местата, където нерегламентирано са изхвърлени битови или строителни отпадъци, изпратете ги на местната администрация и оттам ще се погрижат те да бъдат изчистени.

Всички сигнали за замърсени територии и нерегламентирани сметища от изхвърлени битови и строителни отпадъци може да ни изпращате на официалния имейл адрес на Община Трявна – tryavna@tryavna.bg или на двете официални фейсбук страници – “Община Трявна” и “Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна”. Всеки сигнал и извършената по него дейност ще бъдат публикувани съответно на страницата на Община Трявна, в раздел “Новини”.

Как се извозват отпадъците в Трявна и Плачковци?

Припомняме, че към момента, на територията на Община Трявна са налични и разпределени общо 40 комплекта жълти и зелени контейнера за разделно събиране на битови отпадъци на “Еко Партнърс” – 33 в Трявна и 7 в Плавковци. В най-кратки срокове се очаква поставянето и на още 5 нови комплекта в Трявна – по два жълти и по два зелени контейнера ще бъдат разположени в кв. “Кисийска мера” и по един комплект ще бъде разположен в кв. “Хитревци”, в кв. “Светушка” на ул. “Цаньо Шишков” и на ул. “Украйна” пред ВиК-Трявна.

Освен местата за правилно събиране и изхвърляне на битови отпадъци, Община Трявна продължава предоставянето и на услугата за извозване на строителни отпадъци от домакинствата и местния бизнес. Налични са 3 бр. стоманени контейнера с вместимост 6 куб. м., които могат да бъдат използвани и за всякакъв вид едрогабаритни неопасни отпадъци. Контейнерът се доставя на адрес при заявка от потребителя и може да се използва в продължение на една седмица. Цената за посочения период е 96 лв. с ДДС, като за всеки следващ ден се заплащат по 18 лв. с ДДС. Заявки се приемат на тел: 0896841344 – Цанка Николова – ръководител звено “Чистота” в Община Трявна.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.