Коледа в Габрово

Община Трявна обяви коледни конкурси и кампания

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Трявна обяви два конкурса и една кампания, посветени на предстоящите коледни и новогодишни празници. Деца и младежи от 5 до 19 години могат да се включат в конкурса за коледна картичка и рисунка. Тревненци могат да участват и в конкурс за най-красива външна коледна украса на домове, жилищни блокове, външни витрини/фасади на търговски обекти и обществени сгради.

Благотворителна кампания в помощ на животните от приюта в с. Глушка събира кучешка храна и кучешки играчки, с които животните да се забавляват на воля в приюта.

Подробности четете в статията ни:

Детски конкурс за коледна картичка и рисунка

 

Община Трявна обявява детски конкурс за най-красива и оригинална картичка и рисунка на тема “Моята вълшебна Коледа”.

Конкурсът е индивидуален и е насочен към всички детски градини и училища на територията на Община Трявна – ДГ “Калина”, ДГ “Светлина”, ДГ “Осми март”-Плачковци, ОУ “Проф. Пенчо Н. Райков”, ОУ “Васил Левски”-Плачковци, СУ “Петко Р. Славейков” и НГПИ “Тревненска школа”. Всички желаещи могат да се включат в него, като участват тематично с 1 картичка и 1 рисунка. Участниците могат да са на възраст от 5 до 19 години, разпределени в три възрастови групи.

Задължително към всяка картичка и рисунка трябва да бъдат посочени имената на участника, неговата възраст, детско/учебно заведение, точен адрес и телефон за връзка. Всички творби могат да бъдат изпращани до “Деловодството” на Община Трявна от 1 декември до 15 декември включително.

Награждаването в детския конкурс “Моята вълшебна Коледа” ще се състои на 21 декември от 14:00 ч. в Заседателната зала на Община Трявна. Отличията ще бъдат връчени от кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева.

Конкурс за най-красива външна коледна украса

 

В конкурса могат да участват всички граждани, фирми и институции със снимки на празнично украсени домове, жилищни блокове, външни витрини/фасади на търговски обекти и обществени сгради. Към всяка снимка/снимки задължително трябва да бъдат посочени административния адрес на обекта, име и фамилия на собственика/наемателя и телефон за връзка.

Предложенията могат да бъдат изпращани от 1 декември до 20 декември включително на електронната поща на отдел “Връзки с обществеността” в Община Трявна –  yuliyana.tsaneva@tryavna.bg.

До 23 декември комисия в състав от трима души, определени със Заповед на кмета на Община Трявна, ще обходи и ще огледа всички участващи в конкурса обекти, за да провери на място дали празничната украса отговаря в действителност на изпратените до нас фотоси.

Най-добрите външно украсени фасади на сгради в трите категории: дом, жилищен блок, търговски обекти/обществени сгради ще бъдат публикувани на официалния сайт на Община Трявна и двете официални Фейсбук страници. Нашите служители допълнително ще се свържат с отличените собственици/наематели за уточняване кога и как ще бъдат предоставени предвидените за конкурса награди.

Коледна кампания за животните в приюта „Улични сърца“ в с. Глушка

 

Инициативата е насочена най-вече към децата и младежите от всички детски градини и училища на територията на Община Трявна  – ДГ “Светлина”, ДГ “Калина”, ДГ “Осми март” – Плачковци, ОУ “Проф. Пенчо Н. Райков”, ОУ “Васил Левски” – Плачковци, СУ “Петко Р. Славейков” и НГПИ “Тревненска школа”, като основната цел е да се възпита още по-голяма любов и доброта у подрастващите и към животните около нас.

Заедно със своите родители, всички деца и младежи могат да участват в коледната благотворителна кампания, като занесат в детското или учебно заведение кучешка храна, лакомства, а защо не и кучешки играчки, с които животните да се забавляват на воля в приюта. След 10 декември служители на Община Трявна ще посетят образователните институции и ще съберат дарените помощи за кучетата в приюта “Улични сърца”.

Набирането на пакетите и/или консерви храна може да се извърши и на място в Община Трявна от всички заинтересовани граждани, които също искат да се включат в кампанията. За повече информация относно предаването на помощите за животните може да се обръщате към специалистът “Връзки с обществеността” в Община Трявна – Юлияна Цанева на тел: 089 441 4282 или на имейл адрес: yuliyana.tsaneva@tryavna.bg.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Трявна с конкурси за най-весела семейна снимка и най-красива сурвакница


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.