Зима на Узана. Снимка: Стоян Цонев

Фондация ще развива местността Узана край Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Зима на Узана. Снимка: Стоян Цонев
Зима на Узана. Снимка: Стоян Цонев

Община Габрово и Българска фондация „Биоразнообразие“ учредиха фондация „Узана“. Основната й задача ще е съдействието за развитието на местността Узана  и прилежащия й район като дестинация за природен и екологичен туризъм, уточняват от местната администрация.

Учредителният акт беше подписан от кмета на Община Габрово Таня Христова и Румяна Иванова, изпълнителен директор на Българска фондация „Биоразнообразие“ . В Управителния съвет към момента на подписването са зам.-кмета Нела Рачевиц, председателят на Общинския съвет Лена Георгиева, Диана Гатева, Румяна Иванова, Росен Василев.

Дейността на фондацията включва разработването и изпълнението на природозащитни и образователни проекти и програми, организирането на различни събития, развиването на познавателен и алтернативен туризъм, маркетингови и рекламни дейности за увеличаване на интереса към Узана, участие в изложения, поддръжка на онлайн платформа, представяща Узана.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.