Еколози с безплатно обучение в Габрово „Застъпници за природата“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Безплатно обучение за насърчаване на гражданското участие „Застъпници за природата“ ще се проведе в Габрово. Организатори са Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа “Балкани”. Обученията са предназначени за активни хора, които желаят да опазват природата и искат да научат какви действия могат да предприемат в защита на реките, горите, въздуха, споделят организаторите.

Обучението в Габрово е на 3 октомври от 13:00 ч. в Дом на хумора и сатирата. За участие не е нужна предварителна регистрация.

Лектори ще бъдат Тома Белев и Симеон Арангелов от Асоциация на парковете в България и Андрей Ковачев и Петко Цветков от Сдружение за дива природа”Балкани”.

Обученията „Застъпници за природата“ представят основните законови механизми в България, свързани с опазването на природата. Целта е гражданите да са запознаят с възможностите за реакция в случай на увреждане на околната среда, както и да се насърчи гражданското участие при планиране на инвестиционни проекти и програми. Обученията се основават на практическия природозащитен опит на двете организации.

Втората част на обучението ще протече под формата на дискусия върху местни екологични проблеми и възможни подходи за решаването им. Ще се дискутира темата за управлението на защитени територии и по-конкретно Национален парк „Централен Балкан“ и Природен парк „Българка“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.