РЗИ Габрово: Няма COVID-19 при деца или персонал от детските градини в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

В Габрово няма потвърден случай на COVID-19 при деца и персонал от детски градини и детски ясли, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Три деца са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация като контактни на потвърден случай на COVID-19. Децата са от детска ясла “Първи юни“, детска градина „Перуника“ 1 и детска градина “ Радост“ 2, уточняват от РЗИ Габрово. Към момента и трите деца са в добро общо състояние, без симптоми на COVID-19. В края на 14-дневната им изолация децата ще бъдат изследвани с PCR тест и ще бъдат допускани в детско заведение при отрицателен резултат.

Всички детски заведения в област Габрово са проверени от инспектори на РЗИ Габрово относно спазване на противоепидемичния режим на работа.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.