Общината информира: Няма блокада на Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

Няма въведени извънредни мерки за сигурност, както и блокиране на входно-изходните точки на града. Животът в града ни следва нормалния си ритъм. Това съобщиха от Община Габрово на Facebook страницата на институцията след появилите се в социалните мрежи въпроси блокиран ли е достъпът до Габрово.

Във връзка със заповед на кмета Таня Христова, №628 от 10 април 2019 г., на територията на община Габрово се провежда специализирана полицейска акция, съвместно с Национална служба „Жандармерия“. Целта е установяване на лица от криминалния контингент и такива без адресна регистрация.

От два дни в Габрово се провеждат протести, а поводът е побой над продавач в магазин на ул. „Николаевска“ в града на 7 април 2019 г., извършен от лица от ромски произход. Заради нарасналото напрежение в Габрово пристигнаха полицейски части от други градове и жандармерия.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Какви мерки трябва да предприеме МВР съгласно заповедта на кмета: Таня Христова: МВР с постоянно присъствие край магазини и заведения след 22 часа

Нова заповед от Община Габрово: Заповед: Незабавно събаряне на общински сгради с опасност от самонастаняване на хора

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.