И все пак нощните заведения отварят от 15 юни

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

От 15 юни дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си. Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки.

Новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев е от 13 юни и се издава по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, посочват от Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че само ден по-рано, на 12 юни, здравният министър издаде заповед, според която нощните заведения трябваше да останат затворени до края на юни.

В новата заповед от 13 юни се повтаря разрешението за провеждане на спортни мероприятия на открито и закрито, на конгреси, конференции, семинари и изложения, както и културно-развлекателни мероприятия при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет.

За спортните събития е въведено ограничението за настаняване на зрители най-малко през една седалка или при дистанция от 1,5 м.

С пълния текст на заповедта може да се запознаете в сайта на Министерство на здравеопазването тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.