Нов случай на COVID-19 в област Габрово – мъж, без симптоми

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Има нов потвърден случай на COVID-19 в област Габрово, съобщават от РЗИ Габрово. Става дума за мъж на 48 години, изследван като контактен на потвърден случай на COVID-19. Мъжът е безсимптомен заразоносител на заболяването към момента.

При епидемиологичното проучване, свързано с мъжа,  до момента са  установени и изследвани близки контактни от семейното обкръжение, които са поставени на задължителна 14-дневна домашна изолация.

От РЗИ Габрово уточняват, че за днешната дата в националната информационна система за COVID-19 са обявени три случая в област Габрово, но два от тях са с дата 6 юли. За тях от РЗИ вече съобщиха и Габрово Daily писа.

По данни на РЗИ Габрово към 8.07.2020 г. в област Габрово с COVID-19 са диагностицирани 26 души. От тях към момента 8 са на домашно лечение, а 4 са хоспитализирани. 13 са вече излекувани, а 1 е починал.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.