КПП на областните градове, без посещения в парковете, различни часове за пазаруване

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

От 00:00 ч. на 21 март се въвеждат по-строги противоепидемични мерки в цялата страна, съобщи здравният министър Кирил Ананиев на специален брифинг. Заповедта за новите мерки вече е издадена.

Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и на закрити обществени места.

МВР ще организира контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. През КПП ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане на собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност.

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в периода от 8.30 часа до 10.30 часа.

На брифинга министърът уточни, че изключения от забраната за посещение на паркове и градини ще се правят само за собствениците на домашни любимци – те ще могат да извеждат кучетата си на определените места, но без да се струпват. Това изключение обаче не фигурира в текста на самата заповед.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.