Стигнахме много висока заболеваемост, нови мерки в област Габрово от 20 януари

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Област Габрово навлиза в много висока фаза на заболеваемост от COVID-19, най-вече за общините Габрово и Трявна. От 20 януари се преустановява плановият прием и плановите операции в лечебните и медицински заведения на територията на област Габрово. Това стана ясно от днешното заседание на Областния кризисен щаб.

Предлага се от 20 януари училищата в Габрово и Трявна да преминат на ротационен принцип на обучение на ученици от 5-ти до 12-ти клас. Предстои Регионалният инспекторат по образованието в Габрово да информира МОН за взетото решение, след което да бъде издадена Заповед от Министъра на здравеопазването, за да стане ясно от кога големите ученици ще преминат на присъствено и онлайн обучение. Тестването на обучаващите се в клас остава.

Прогнозите сочат, че следващите две седмици в област Габрово ще бъдат достигнати пикови стойности на заболеваемост. Ще се засилят и проверките по спазване на въведените към момента противоепидемични мерки.

Каква е заболеваемостта в област Габрово?

Към днешна дата 14-дневната заболеваемост за област Габрово е 1 145,68 на 100 000 души. Най – сериозен е процентът в община Габрово, където са диагностицирани 811 души, за община Трявна са 109, в община Севлиево са 235, а в община Дряново – 57. Карантинирани към момента са 1423 лица. От определените 212 легла за лечение на неусложнени ковид пациенти заети са 173, а от 11 легла за интензивни грижи – 6 са заетите. Поставени са 65 129 ваксини, от които 30 765 са със завършен курс. Около 10 000 лица са с поставена трета доза.

В статията е използвана информация от Пресцентъра на Областна администрация Габрово и от Община Трявна. 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.