Нови атракции ще ни очакват във възстановения парк „Маркотея“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Парк "Маркотея" ГабровоДо края на 2015 г. Парк „Маркотея“ ще се сдобие с две детски площадки, зона с фитнес уреди на открито и велоалея, съобщиха за Габрово Daily от общинската администрация. В завършения си вид паркът ще има нови алеи, пейки и кошчета, кътове за отдих и развлечение, зона с атракции, ново парково осветление и напоителна система, няколко обслужващи постройки, видеонаблюдение.

Ще бъдат възстановени старите чешми в парка, алпинеумът и така обичаното от габровци езеро. То ще бъде почистено, ще бъдат ремонтирани системата за водозахранване, преливникът и шахтите, а мостчетата, пристанът, кулата и островът ще бъдат реставрирани.

На 29 декември 2014 г. Община Габрово подписа договор със „Сънником” ЕООД за изпълнение на обект „Благоустрояване на парк  „Маркотея”, гр. Габрово“ на стойност 1 918 815,76 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на строително-ремонтните работи е 292 календарни дни.

Обектът се финансира в рамките на „Интегриран проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда на гр. Габрово” по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.4-09/2012 „Зелена и достъпна градска среда“ на Оперативна програма „Регионално развитие“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.