Жена мамела габровци с пари, представяла се за социален работник (Криминална хроника, 14 февруари 2018)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

57-годишна жена от Габрово е задържана от полицията за измама, съобщават от МВР Габрово. Това се е случило вчера в района на бул. „Трети март“ при опит да измами възрастен мъж от Габрово. Жената е задържана за срок до 24 часа.

Каква е измамническата схема?

Жената убеждавала мъжа, че като социален работник може да му осигури дърва за огрев на по-ниски цени, както и лекарства и хранителни продукти, отпускани от Българския червен кръст. За да ги получи обаче, мъжът трябвало да предплати определена сума.

По-рано същата сутрин жената е измамила по тази схема 79-годишен мъж, от когото получила 180 лв. Парите са намерени и иззети.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл .209, ал.1 от НК. Към момента в РУ-Габрово срещу жената се водят 5 преписки за извършени кражби на пари от частни домове.

Според полицията жената влизала в домовете на възрастни хора с обещанието, че може да им осигури на достъпни цени дърва за огрев по социална програма. Докато разговаря с домакините, оглеждала жилището и използвайки невниманието им, намирала и прибирала спестяванията им.

От полицията призовават гражданите да не се доверяват на подобни примамливи предложения. При всяко такова обаждане по телефон или посещение на място от съмнителни лица, своевременно да сигнализират на тел. 112.

Вчера Габрово Daily съобщи за друга подобна измамническа схема, при която жертва стана възрастна жена, на която й бяха откраднати 6000 лв. (Вижте повече тук).

Габровец шофирал под влиянието на кокаин и канабис

22-годишен от Габрово пък беше заловен да шофира след употреба на кокаин, бензодиазепин и канабис. Полицията спряла за проверка личен автомобил „Мистубиши“ на 13 февруари 2018 г. около 03:10 ч. на централната улица „Юрий Венелин“. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.