Паметникът на Шипка

Сираков: Честването на Шипченската епопея провокира бизнес и държава да си сътрудничат

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Паметникът на Шипка„Мисията ни като институция е да вдъхновяваме бизнеса и да правим така, че да му предоставяме възможности за развитие, било то и чрез тяхната социална ангажираност”, заяви областният управител на Габрово Николай Сираков по повод Националното честване на Шипченската епопея на 22 август.

Шипченската епопея е една наследена през годините инициатива, която областната администрация продължава да реализира и днес. Националното честване провокира бизнеса и държавата да си сътрудничат на едно различно ниво, обединено от обща кауза – повече хора да преживеят историята от мястото на събитията, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Макар да е нетипична дейност за държавната администрация, организацията на подобно честване от национален мащаб, успя да събере различни структури на гражданското общество и да ги превърне в основен фактор за реализирането на мероприятията. Съмишлениците й в лицето на бизнеса с всяка година стават все по- инициативни и припознават различни събития от програмата.

Макар началото да е поставено в областната администрация, основният приоритет на екипа днес е привличането на повече партньори в лицето на неправителствени организации и фирми, защото само така ще се постигне целта– „национално честване за хората и организирано от хората, защото държавата това сме всички ние”.

Партньорството с бизнеса и НПО-секторът е нещо добро и трябва да се споделя и разпространява. Именно това е и номинацията на областния управител за „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”, с която кандидатства тази година за приза на Фондация за прозрачни регламенти. С това областният управител показва своята нагласа на добронамереност и партньорство към гражданското общество и бизнеса. „Диалог и съвместни инициативи в дългосрочно партньорство е това, което обединява усилията на всички ни за развитието на целия регион” – споделя още губернаторът на габровска област.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.