Невена Петкова: Трудовата миграция е шанс за област Габрово да се справи с демографските проблеми

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова в Габрово © Областна администрация Габрово
Зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова в Габрово © Областна администрация Габрово

 

Трудовата миграция е шанс за област Габрово да се справи с демографската ситуация. С тези думи областният управител Невена Петкова откри работната среща по демографските и социалните проблеми с участието на заместник-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова. Срещата се състоя в Технически университет Габрово на 2 февруари, съобщават от Областна администрация Габрово.

„Доброто ниво на икономическо развитие ни дава основания да смятаме, че сме регион, в който биха дошли много млади хора, за да се реализират на пазара на труда“ – сподели още Петкова.

Зам.-министърът на труда: Регионални демографски политики за всеки регион

Трябва да се разработят регионални демографски политики за всеки регион, които да бъдат съобразени с местната специфика, защото „регионите са изключително различни, тяхната структура е различна, дори населението им е различно“. Това заяви зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

„За нас е важно да чуем по места проблемите и мнението на всички, които са съпричастни към един от най-големите проблеми – демографската криза“ – каза още д-р Петрова и допълни, че се надява да бъде поставено едно ново начало – на демографското възраждане на България.

В срещата участваха представители на общините от областта, държавни структури, имащи отношение към темата, работодателски организации, студенти от специалност „Социални дейности“ в Технически университет Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.