Трявна, старата часовникова кула

Старата часовникова кула в Трявна ще свети в бяло, зелено и червено за 3 март

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Старата Часовникова кула в Трявна ще бъде осветена в бяло, зелено и червено по случай предстоящия Национален празник на България 3 март и отбелязване на 144 години от Освобождението на България от османско владичество, съобщават от Община Трявна.

По пилоните и уличните стълбове в Трявна ще бъдат поставени национални знамена заедно със знамената на Община Трявна и тези на Европейския съюз. По традиция флаговете ще бъдат разположени в централната градска част на Трявна – в района на сградата на Община Трявна, сградата на “Български пощи”, на площада пред НЧ “Пенчо Славейков 1871” – Трявна, на каменния мост и по цялата дължина на ул. “Ангел Кънчев”, по ул. “Стара планина” и в кв. “Димиев хан”.

Община Трявна ще отбележи тържествено 3 март на площад “Капитан Дядо Никола” пред Часовниковата кула в града, където под звуците на националния химн ще бъде извършено традиционно издигане на националния трибагреник от кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева. Непосредствено след това градоначалникът ще приеме почетен караул от членовете на Регионален клон “Капитан Дядо Никола” към Национално дружество “Традиция”.

Цялата програма по случай Националния празник и отбелязване на 144 години от Освобождението на България ще бъде публикувана допълнително.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.