МБАЛ "Д-р Тота Венкова" Габрово © МБАЛ Габрово

Седем души са с хранително натравяне след престой в хотел на Узана

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Статията е обновена на 20 февруари 2020 г., 16:10 ч.

7 души са с хранително натравяне след престой в хотел в местността Узана край Габрово, съобщи БНТ. Туристите са били в хотела по различно време, но всички са потърсили спешна помощ в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с едни и същи симптоми – стомашно неразположение и повръщане. От Здравната инспекция и Агенцията по безопасност на храните са започнали проверка.

„Оплакванията на всички пациенти са за стомашно-чревни неразположения, без да бъде уточнено от какъв причинител. Никой от тях не е настанен за лечение в болницата, преценено е, че могат да останат за домашно лечение“, съобщава пред БНТ д-р Минко Михов, директор на болницата в Габрово.

Според Атанас Влахов, баща на състезателка в Републиканското първенство по ски бягане в Узана, която е била в хотела, става дума за натравяне с месо.

Установено е до момента, че водата в хотела не е годна за пиене и е съставено предписание на собствениците да осигурят минерална вода на гостите си. Отстранени са и двама служители от кухнята, които били със стафилококова бактерия. Предстои да стане ясно и дали има нарушения, свързани с качеството на храните, които се предлагат там.

Видеорепортаж по БНТ може да гледате тук.

От БАБХ отговориха на информацията за хранително отравяне отрицателно

От Българска агенция по безопасност на храните опровергават, че хранително отравяне е причината за неразположението на 7 туристи в хотел в местността Узана край Габрово. Подробности четете тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.