Георги Недялков Георгиев – кмет на Габрово в периода октомври 1990 - октомври 1991 г.

Напусна ни Георги Георгиев – основател на СДС Габрово и кмет на Габрово 1990-1991

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Георги Недялков Георгиев – кмет на Габрово в периода октомври 1990 - октомври 1991 г.
Георги Недялков Георгиев – кмет на Габрово в периода октомври 1990 – октомври 1991 г.

Напусна ни Георги Недялков Георгиев – кмет на Габрово в периода октомври 1990 – октомври 1991 г. Георги Георгиев е един от първите радетели за осъществяването на демократичните промени у нас. Основател на Съюза на демократичните сили /януари 1990 г./ и пръв председател на неговия Координационен съвет в Габрово.

Като председател на Временната общинска управа работи заедно със своите колеги за подготовката и нормалното провеждане на избори за ХХVІ ОНС и местни избори. Работата на управата преминава под знака на извършващите се драматични промени в България.

Роден е през 1942 г., завършва българска филология и двегодишна следдипломна квалификация по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дълги години, от  1977 до 1995 г., е ръководител на Окръжния радиоцентър Габрово – габровското радио, припомнят от Община Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.