© Община Габрово

Общински съвет Габрово освободи от такси и наеми потърпевшите от противоепидемичните мерки

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На заседание на 29.12.2020 г. Общински съвет – Габрово освободи от наеми и такси граждани и фирми, чиято дейност е пострадала от въведените противоепидемични мерки през пролетта и есента, съобщават от Община Габрово.

От такса битови отпадъци за сметосъбиране и сметоизвозване ще бъдат освободени за периода от 13.03.2020 г. до 13.05.2020 г. задължените лица предприятия, които вследствие на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март, са преустановили стопанската си дейност, осъществявана в недвижим имот на територията на общината.

За срока на въведените временни противоепидемични мерки няма да се начисляват наеми на наематели на общински обекти, които осъществяват дейност, попадаща в забранените. Няма да се начисляват и месечни такси за ползване на терени – общинска собственост за разполагане на маси и столове за сервиране на открито. Родителите няма да заплащат постояна месечна такса за посещение на детски градини и ясли на територията на Община Габрово.

„Ученически отдих и спорт“ ЕАД няма да заплаща за периодите от 13.03.2020
г. до 13.05.2020 г. и от 28.11.2020 г. до 21.12.2020 г. включително. Кметът на Габрово ще направи запитване относно намеренията им за стопанисване на климатичното училище.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.