Над 8 млн. лв. за подобряване на водоснабдителната мрежа в област Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

8 100 000 лева получава област Габрово за подобряване на водоснабдителната инфраструктура в общините Габрово и Севлиево. Средствата са от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

От тях 4 200 000 лв. са за водоснабдяване на габровските села Думници, Гайтани, Прахали, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армени, Зравковец, Влайчовци, Драгановци, Музга и Яворец от вътрешната водоснабдителна мрежа на Габрово.

3 900 000 лева се отпускат на Община Севлиево за финансиране на обект „Източен клон от ПСПВ „Стоките до разпределителната шахта при с. Буря-с. Добромирка – Етап I, участък 3.

От миналата година 15 габровски села от южната страна на пътя Габрово-Севлиево и още 10 фирми по това трасе вече получават вода от водопроводната мрежа на Габрово. Сега това ще се случи и с другата група села – от северната страна на пътя Габрово-Севлиево.

Преди два месеца държавата осигури други 6.4 млн. лв. за изпълнение на обекти за подобряване на водоснабдяването на населените места в Община Севлиево.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.