МБАЛ "Д-р Тота Венкова" - Габрово

Над 60 000 лв. дарения за МБАЛ Габрово, закупен е и респиратор

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

60 599 лв. е общият размер на даренията в парични средства от граждани, институции и фирми за МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ Габрово към 4 април 2020 г. От болницата публикуваха списък на дарителите и отчет за изразходваните дарителски средства във Фейсбук страницата си.

По решение на ръководството на лечебното заведение МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ разпространи списък на дарителите само с фамилни имена и без размер на даренията, тъй като по думите им всеки жест на помощ е важен.

Дарителите на парични средства в реда на получаване на даренията са: г-н Дянков; г-н Пенчев; г-н Попов; г-н Кметов; г-жа Ботева; г-н Маринов; г-н Симеонов; г-н Борисов; г-жа Маринова; г-жа Мартинова; г-жа Недева; г-н Дедев; г-н Коев; г-н Сираков; г-жа Сидорова; г-жа Караколева; г-н Филиповски; г-жа Филипова; г-жа Цонева; г-н Балабанов; магазин за хранителни стоки „Две плюс две“ – Габрово; г-жа Цонева; Окръжна и районна прокуратура Габрово; Община Габрово; г-н Събев; г-н Вълчев; г-жа Христова.

Фирми и граждани са дарили консумативи и медицинско оборудване:

Фирма „Сиентия“ АД Габрово – два пациентни монитора висок клас и пет перфузора за интравенозни вливания.
Фирма „СТЕМО “ ООД– 7 електрически реанимационни легла;
Фирма „Плам пласт“ ЕООД Габрово– еднократни съдове и прибори за хранене;
Фирма „Жу –БГ“ ООД Габрово – еднократни съдове и прибори за хранене;
Фирма „Макро степ“ ЕООД Габрово -15 шлема за работещите в Спешно отделение;
Фирма „Мак ДИ“ ЕООД Габрово – маски и защитни многократни гащеризони и операционни престилки;
Марко Де Верт от Холандия– 35 шлема;
Фирма „Нико Технологии“ ООД Габрово -10 защитни шлема висок клас;
Фирма „Арт Фор Фючер“ ЕООД София- 12 бр. защитни шлема висок клас.
Анонимен дарител, представител на местния бизнес – мобилен аспиратор и ларингоскоп;
БЛС – Многократни маски, гориво за служебни автомобили, еднократни предпазни средства и хранителни пакети за персонал под карантина.

От болницата направиха отчет за изразходването на направените дарения. За закупуване на предпазно облекло, консумативи, дезинфектанти и оборудване на сектор за лечение на пациенти с COVID-19 са изразходени 32805,04 лв. от началото на епидемията до 4 април 2020 г.

Със средствата, дарени от Община Габрово в размер на 30 000 лв., е закупен нов респиратор за интензивния сектор и вече е наличен в болницата в Габрово.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ благодари на всички дарители и обещава всяка стотинка от даренията да бъде използвана за целите на даренията . Бъдете здрави и останете в къщи! Заедно ще се справим!

#ДобротоЩеПобеди, както казваме в националния ни сайт Добрите българи. На https://dobrite.bg/ може да откриете още добри новини за дарителство, доброволчество и добротворчество. Може да станете и част от общата група във Фейсбук Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.