Регионалният министър Караджов: Спираме проекта за тунел под Шипка, трябва да е двулентов в двете посоки

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Проектът за тунел под Шипка ще бъде спрян и министърът на регионалното развитие ще възложи ново проектиране с двулентов път, какъвто е целият път от Русе до Велико Търново. Двулентов в двете посоки трябва да бъде както тунелът, така и продължението на пътя в Южна България. Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов в студиото на БНТ 1 днес.

Министърът се аргументира с факта, че към момента по проект тунелът под Шипка ще бъде „един обикновен път с по едно платно в посока“. Ако закъса една кола или ТИР, ще трябва да го затваряме, допълни Караджов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Фирми от Китай, Турция и България искат да строят тунела под Шипка

Четири са офертите за строителство на тунела под Шипка, ще продължи 3,5 години


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.