Църква "Света Троица" - Габрово

Мощи на светци ще бъдат изнесени за поклонение в църквата „Св. Троица“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Църква "Света Троица" - Габрово
Църква „Света Троица“ – Габрово

На 24 ноември 2017 г. ще бъдат изнесени за поклонение светините, които се съхраняват в Габровска духовна околия. Това са частици от мощите Св. Екатерина, Св. Мамант, Св. Митродора и Св. Онуфрий Габровски, съобщават от Община Габрово. Това е дългогодишна традиция на Габровското архиерейско наместничество.

Тази година мощите ще бъдат изнесени за поклонение в габровския храм „Св. Троица“ от 8.00 часа сутринта, когато започва и светата литургия, до 17.00 часа вечерта.

Даренията, направени по време на поклонението, ще бъдат използвани за изграждането на новостроящия се храм „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в кв. Младост. Кутия за дарения в подкрепа на новия храм ще бъде поставена до мощите в църквата „Св. Троица“.

Визуализация на новостроящия се храм в Габрово „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“
Визуализация на новостроящия се храм в Габрово „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“

През септември тази година беше обявено, че правителството отпуска 180 000 лв. за довършване на строителството на православния храм Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в габровския квартал „Младост“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Правителството отпуска 180 000 лв. за църквата в квартал „Младост“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.