Мобилен пункт ще събира отпадъци от домакинствата в кварталите на Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна. Pixabay

Мобилен пункт за разделно събиране на отпадъци от домакинствата започва да се движи в Габрово. Първото му представяне пред обществеността на града ще бъде на 5 юни 2019 г. от 11:00 часа пред Спортна зала „Орловец“, съобщават от Община Габрово.

Мобилният пункт ще се движи по график и ще обходи всички улици и квартали на Габрово. В него могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина и др.

По време на официалното представяне на Мобилния пункт на площада пред спортна зала „Орловец“ ще бъде обособена информационна шатра, а за първите донесли разделно събрани отпадъци ще има специални награди. Гост на откриването ще бъде екипа на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – Габрово, които ще предложат на участниците в събитието да създадат своя картина чрез рисуване с восък и ютия.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.