Измамническа схема - Пламен Иванов, или Пламен Желев, който се представя за болен

ВНИМАНИЕ! Мним тежко болен от диабет измамник се е появил и в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Измамническа схема - Пламен Иванов, или Пламен Желев, който се представя за болен
Измамническа схема – Пламен Иванов, или Пламен Желев, който се представя за болен

Измамник, представящ се за тежко болен от диабет, се е появил в Габрово на 13 февруари 2018 г., сигнализира ни читател на Габрово Daily. Младият мъж е забелязан да раздава листовки в офиси на ул. „Станционна“ в Габрово. Представя се като Пламен Иванов или Пламен Желев. Според други сигнали до Габрово Daily мъжът обикаля и частни домове в кооперациите.

През ноември 2017 г. Пламен Иванов  е забелязан да обикаля и Велико Търново, съобщава тогава Общинско радио Велико Търново. От медията в старата столица правят разследване и откриват, че мъжът е с криминално минало, както са потвърдили от ОДМВР – Сливен. Преди 6 години сливенецът се е сдобил с крупна сума от дарения в родния си град. След като измамническата му схема е разкрита в Сливен, Пламен тръгва на обиколки из страната.

В листовката, която Пламен е раздавал и в Габрово според сигнала до нас, пише, че мъжът има нужда от инсулинова помпа на цена 10 000 лв. и месечни консумативи от 1500 лв., които не се покриват от НЗОК. ТОВА НЕ Е ВЯРНО! Пред Общинско радио Велико Търново от РЗОК в старата столица са уточнили, че от 2016 г. здравната каса поема разходите за инсулинови помпи и консумативите за тях.

Измамническа схема - листовката, която разпространява Пламен Иванов, лъжливо болен
Измамническа схема – листовката, която разпространява Пламен Иванов

До момента има информация Пламен Иванов да е действал по тази измамническа схема във Велико Търново, Пазарджик, Благоевград, Перник, Шумен, Троян. В статия от 2012 г. троянският вестник „Троян 21“ дори публикува зов за помощ на името на Пламен Желев.

Великотърновската медия „Янтра днес“ също съобщава за схемата на Пламен Иванов. През ноември 2017 г. той обикалял офиси във Велико Търново, а листовките, разпространявани от него, били разлепени на различни места в града. Пламен разказвал сълзливи истории, дори плакал, за да събуди съжаление.

Посоченият телефон за връзка в листовките на Пламен е изключен. Номерът отговаря на Facebook профил с името Silviq Ivanova от София, най-вероятно фалшив. От 2012 г. във Facebook съществува страница с името „Да спасим Пламен Иванов“, която също разпространява призиви за помощ. Последната й активност е от януари тази година, показа проучване на Габрово Daily.

Ако и вие забележите това лице в Габрово, сигнализирайте полицията на тел. 112. Изпращайте сигнали и до Габрово Daily!

ОЩЕ ИЗМАМНИЧЕСКИ СХЕМИ В ГАБРОВО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ:

Жена мамела габровци с пари, представяла се за социален работник

Възрастна габровка – жертва на нова измама. Не пускайте непознати в дома си!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.