Мисия Отпадък - Габрово 2015

Кмет и общински служители почистиха брега на Янтра около паметника на Рачо Ковача

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Мисия Отпадък - Габрово 2015Кмет, заместник-кметове, секретар и служители от общинската администрация на Габрово посветиха съботната си сутрин на 25 април на кампанията за пролетно почистване на града, инициирана от Община Габрово под мотото „Мисия отпадък“. Обектът, който беше почистен, е брегът на реката около паметника на Рачо Ковача.

В посланието си до габровци от Община Габрово споделят още:

В реките на някои северни райони се ражда сьомга. В чистите реки у нас – ако са останали такива, се ражда пъстърва. В Габрово нашата река – Янтра от Балкана, покрай която се е появил градът ни, ражда боклук единствено с човешка помощ. Реката поддържа живота на хората, но се оказва, че именно те убиват живота в нея.

Мисия Отпадък - Габрово 2015

Тази година честваме 155 години от обявяването на Габрово за град. Какво ли щеше да си помисли митичният създател на града, ако можеше да види коритото на реката, край която се е спрял и образувал селището – нашето Габрово?

Включете се в конкурса за най-атрактивно междублоково пространство, вижте как


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.