Сдружение „Балкани“: Следата в габровски училищен двор не е на мечка

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката на читателката на Offnews, която твърди, че това са следи от мечка. Източник: Offnews

Забелязаната животинска следа в училищния двор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Габрово не е на мечка. За това ни информираха от Сдружение за дива природа БАЛКАНИ – неправителствена организация, която от много години се занимава с изучаване на популацията на едрите хищници в България. Един от видовете, с които работят те, е кафявата мечка.

На следата се е натъкнала читателка на онлайн медията OFFNews, която информира, че мечка се разхожда в двора на габровското училище.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК:

Мечка се разхожда в училищен двор в Габрово? (ОБНОВЕНА)

„Следите не са на мечка, а на куче. Следата изглежда дълга, защото при оставянето на отпечатъка крака на животното се е приплъзнал в калта. Мечите следи са с пет ясно различими пръста, а кучешките с четири. На снимката ясно се виждат, че отпечатъкът е само с четири пръста“ – посочват от сдружението.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.