Медицински сестри от Габрово на посещение в Осло

Детски медицински сестри от Габрово се учиха на норвежки опит в Осло

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Медицински сестри от Габрово на посещение в Осло
Медицински сестри от Габрово на посещение в Осло © Община Габрово

Медицински сестри от габровските образователни институции обмениха опит и добри практики при детското здравеопазване в норвежката столица Осло. Срещите се проведоха в периода 24 – 26 октомври 2017 г. с участието на девет специалисти, съобщават от Община Габрово.

Габровските посетители видяха здравните грижи в две клиники за педиатрична и психиатрична помощ, детска градина и общностен център – инкубатор за стартиращи компании и идеи в здравеопазването. Норвежците споделиха опит при работа с деца със специални образователни потребности, домашни грижи за деца, методи при по-тежките случаи, работа с родители и други.

След завръщането си в Габрово медицинските сестри се включиха в среща с всички медицински специалисти, работещи пряко с деца в системата на образованието, за да разкажат за норвежките практики.

В Норвегия укрепват детския организъм чрез закалителни процедури

Особен интерес са предизвикали подходите на норвежките здравни работници за укрепване на детския организъм чрез специални закалителни процедури. Сред представените примери е добрата взаимовръзка между институциите при изпълнение на задължителни дейности по здравно осигуряване и психологично развитие. Норвегия има добре поддържана база данни за здравния статус и история на заболяванията на населението. Системата се отличава с по-либерален режим при посещаването на детска градина.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.