Мерки за опазване на дома от кражби

МВР със съвети как да се предпазим от кражби и как да шофираме безопасно по Великден

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Мерки за опазване на дома от кражби
Снимката е илюстративна

МВР Габрово отправи съвети как да избегнем кражби по време на предстоящите Великденски празници в домовете ни, навън или от автомобилите ни. От полицията разпространиха и указания за безопасно шофиране по време на празниците. Ето и какво съветват от МВР:

Съвети за безопасност на домовете ни, когато не сме вкъщи

Съветът на полицията е, когато напускате жилищата си за по-дълго време, да не съобщавате това на широк кръг от хора. Все пак информирайте за това най-близките си съседи, които да наблюдават дома ви. Избягвайте да държите големи суми пари или скъпи вещи в дома си. Пари и ценни предмети не бива да оставяте и в автомобилите си, независимо за колко време ги напускате.

Пазете се от джебчии!

Джебчиите използват струпването на много хора около пазарите и църковните храмове. Техни удобни мишени са дамските чанти и задните джобове на панталоните. Носете чантата си затворена, с катарамата към Вас и плътно до тялото, а портфейла – във вътрешния джоб.

Как да шофираме безопасно по време на празниците

Ако ви предстои пътуване, имайте предвид, че трафикът вероятно ще бъде засилен в посока от града в навечерието на почивните дни, и към града – в следобедните часове на последния почивен ден.

Не се поддавайте на нетърпението и припряността, не предприемайте рискови маневри и изпреварвания.

Спазвайте ограниченията на скоростта и ползвайте предпазни колани и обезопасителни системи за деца. Повече от половината жертви на тежки катастрофи са загинали поради неправилно подбрана скорост, а почти всички загинали при движение с висока скорост, са били без предпазни колани.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

МВР Габрово обяви мерки за безопасност по време на Великденските празници


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.