Сградата на севлиевската болница "Д-р Стойчо Христов" в строеж. Снимка: Община Севлиево

МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево празнува 140 години

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Сградата на севлиевската болница "Д-р Стойчо Христов" в строеж. Снимка: Община Севлиево
Сградата на севлиевската болница „Д-р Стойчо Христов“ в строеж. Снимка: Община Севлиево

МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево и Община Севлиево започват съвместна инициатива по повод 140-годишнината от създаването на болницата в града и здравеопазването в Севлиевския край.

Събитията по повод юбилея ще преминат под мотото „140 години грижа за здравето на севлиевци“ и ще започнат с представяне на историята и паметните моменти, през които е преминало здравното заведение досега.

Болницата съществува от 1879 година като Севлиевска окръжна второстепенна болница. Първоначално се е помещавала в стара двуетажна турска къща. Носи името на първия лекар на град Севлиево – д-р Стойчо Христов. През 1942 год. е построена нова сграда на болницата в западната част на Севлиево, която има два етажа и сто легла. През 1977 год. е открито разширението на болницата в сегашния й вид.

По информация от Община Севлиево и сайта на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.