МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево с КОВИД реанимация

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Отделение за COVID реанимация е открито в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево. То се намира на територията на бившето “Детско отделение” в севлиевската болница и е предназначено за тежко болните с коронавирусна инфекция, съобщават от лечебното заведение.

Отделението разполага с шест легла с необходимата апаратура за реанимиране, ситуирани в три бокса. Извършен е цялостен ремонт на помещенията – подмяна на ектрическата и ВиК инсталации, облицoвка на стените, нови подови настилки, сервизни помещения.

В отделението има шест автоматични легла от най-ново поколение, мониторна система с дистанционен контрол и наблюдение с шест монитора, перфузори за дозирано венозно перманентно подаване на медикамент към всяко легло, дозиметри за подаване на кислород и три апарата за изкуствена белодробна вентилация, като един апарат за обдишване е предоставен от Министерството на здравеопазването.

И през тази година в бюджета на общината са предвидени 150 000 лв. за покриване на услугите, които Националната здравна каса не заплаща, за да не се налага на пациентите в севлиевската болница да доплащат за лечение.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.