МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево е с обновено детско отделение

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Днес беше открито обновеното детско отделение на МБАЛ “Д-р Стойчо Христов” в Севлиево. Сред официалните гости бяха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и управителят на болницата в Севлиево д-р Пламен Цеков.

Обновени са изцяло 13 болнични стаи, които са с едно, две или три легла и собствени санитарни възли. Направени са отделни стаи тип “боксове”, за да могат новородените деца да бъдат по-близо до майките си. Изградена е и нова занималня за най-малките. Стените и таваните в общите стаи и занималнята са специално изрисувани в детски мотиви от децата от школите по изкуства на галерия „Видима“ и на градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево. За пациентите и лекарите са направени нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване. Поставен е и ехографски апарат, съобщават от Община Севлиево.

Ремонтът на детското отделение е извършен с финансовата подкрепа на Община Севлиево и на „Идеал Стандарт – Видима“.

„Нашата болница е единствената в България, в която пациентите не доплащат нищо и здравните услуги са напълно безплатни. Мисля, че жителите на Община Севлиево заслужават такива здравни грижи”, коментира кметът д-р Иван Иванов. Здравният министър Ананиев оцени решението на Община Севлиево да покрива със средства от бюджета си услугите, които се доплащат, за да се лекуват пациентите безплатно.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Днес здравният министър Кирил Ананиев откри и обновеното отделение по нервни болести в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово, четете подробности в статията на Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.