МБАЛ "Д-р Тота Венкова" Габрово © МБАЛ Габрово

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ спешно се нуждае от дарители на рековалесцентна плазма

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ Габрово спешно се нуждае от дарители на рековалесцентна плазма, която е изключително важна при лечението на тежките случаи, които в момента боледуват от COVID-19.

Това могат да бъдат донори, които вече са преболедували COVID-19. Същите трябва да представят положителен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест, като е необходимо да са минали минимум 40 дни от положителния резултат. Зачита се и положителен тест за антитела SARS-COV 2. Тестовете трябва да са от лицензирани лаборатории. Ако преболедувалите нямат изброените тестове, могат да представят епикриза от болнично заведение, амбулаторен лист или друг документ от личен лекар, който доказва диагнозата COVID-19.

Дарителите трябва да са клинично здрави и да не приемат системно медикаменти. Ако им е била назначена антикоагулантна терапия след лечение, трябва да са минали поне 5 дни от последния прием.

Дарителството може да стане под две форми:

1. Стандартно кръводаряване

2. Чрез плазмафереза в РЦТХ Плевен

Всички предварителни изследвания и уточнения стават в Кръвен център на МБАЛ Габрово.

Графикът за даряване през октомври включва дните – 7, 11, 13, 15, 19, 21, 25, 27, 29 октомври от 8:30 до 12:30 часа в Кръвен център на МБАЛ Габрово.

Телфони за въпроси и предварително уточняване – 066 899671 и 066 899672.

ВЯРВАМЕ В ЧОВЕШКАТА ВЗАИМОПОМОЩ И ДОБРИНА, отправят апел от болницата в Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.