МБАЛ "Д-р Тота Венкова" Габрово © МБАЛ Габрово

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е под карантина заради пациентка с коронавирус

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Статията е обновена на 8 март 2020 г., в 14:25 ч.

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е поставена под карантина заради положителна проба за коронавирус при 75-годишна пациентка. Не се допускат външни лица, свижданията са спрени, но ще се приемат спешни случаи. Това заяви през нощта пред Нова телевизия д-р Минко Михов, изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова”.

Още през нощта от Регионалната здравна инспекция в Габрово обявиха заповед на директора, според която е разпоредено:

  1. Да се преустанови достъпа на външни лица в МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово.
  2. Да се преустановят свижданията в МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово.
  3. Да се преустанови приема на пациенти във Вътрешно отделение на МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово.
  4. Да се постави под домашна карантина медицинския обслужващ персонал на Вътрешно отделение на МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово за срок от 14 дена.
  5. Пациентите от Вътрешно отделение на МБАЛ „Д-р Т.Венкова“ Габрово да се поставят под карантина за срок от 14 дни в отделението.
  6. Да се постави под домашна карантина за 14 дена медицинския персонал, обслужвал заболялата от COVID-19, работещ в други отделения на МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово.
  7. Да се вземат носогърлени смивове за изследване за COVID-19от пациентите и медицинския персонал на Вътрешно отделение на МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово.
  8. Да се вземат носогърлени смивове за изследване за COVID-19от медицинския персонал, обслужвал заболялата от COVID-19, работещ в други отделения на МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово.
  9. Да се извърши основно почистване и дезинфекция на Вътрешно отделение на МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово.
  10. Да се спазва строг противоепидемичен режим във ВО, включващ трикратна текуща дезинфекция, редовно проветряване и използване на лични предпазни средства от медицинския персонал.

Подробности за пациентката с положителна проба за коронавирус четете в статията на Габрово Daily тук.

Според заповед на директора на РЗИ Габрово се въвеждат допълнителни мерки в цялата област Габрово: Без учебни занятия, масови събития и прием в болниците в цялата област Габрово.

Лица с оплаквания – болки в гърлото, кашлица, висока температура над 380С, да търсят медицинска помощ в приемно – консултативните кабинети на инфекциозните отделения на МБАЛ „Д-р Т.Венкова“ – Габрово (тел: 066 899 616). Желателно е първо да се обадят на горепосочения телефон, за да получат адекватни указания! С цел избягване предаване на зараза на други лица не е желателно лицата с оплаквания да се насочват първосигнално към спешно отделение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК:

Личните лекари могат да издадат болничен за пристигащите у нас от Китай и Италия

Какво трябва да знаем за коронавируса – симптоми, предпазване, хигиена, изследване

Вижте видеорепортажа по Нова телевизия:


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.