МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” Севлиево

МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево ще има нови хемодиализни апарати

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Държавата финансира закупуването на 6 нови апарати за отделението по хемодиализа на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев вчера на брифинг в Министерски съвет.

До решението се е стигнало след разговор с кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов и директора на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ д-р Пламен Цеков. От общо 12 хемодиализни апарата, с които болницата в Севлиево разполага, 6 „са много изхабени и държавата ще осигури средства за закупуването на нови“, сподели Ананиев.

Още 4 хемодиализни апарати ще бъдат закупени със средства от Община Севлиево и бюджета на местната болница. До края на годината поетапно цялата база ще бъде обновена, съобщават от Община Севлиево.

На животоподдържаща процедура в отделението по хемодиализа в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево разчитат 35 пациенти от Севлиево, Павликени и околните населени места, а новите апарати ще подобрят значително качеството им на живот и ще направят по-леки процедурите, на които се подлагат.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.