МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ вече е с обновено отделение по нервни болести

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Днес беше открито обновеното отделение по нервни болести в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“  в Габрово. Това се случи в присъствието на здравния министър Кирил Ананиев.

Ремонтът е на стойност 250 000 лв., а средствата са осигурени от Министерство на здравеопазването. Цялостното обзавеждане на отделението е осигурено от дарители, сред които са местни фирми, ОЛВ Клиник Белгия и Община Габрово.

Отделението по нервни болести разполага с 29 неврологични легла, 6 легла за рехабилитация и 4 легла за продължително лечение.  През 2018 година оттам са преминали и са изписани 1731 болни, а през деветмесечието на 2019 година 1370 болни, съобщават от Община Габрово.

За три години Министерството на здравеопазването е осигурило близо 1,3 млн. лв. за габровската болница. Освен отделението по нервни болести са обновени отделенията по детски болести, хемодиализа, съдебна медицина, въведени са енергийно ефективни мерки.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.