МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ ще ремонтира родилното със средства от държавата

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

МБАЛ „Д-р Тота Венкова” в Габрово ще получи 490 000 лв. от правителството за ремонт на Отделението по акушерство и гинекология, съобщиха от болницата.

Проектът предвижда изграждане на болнични стаи за по две родилки със самостоятелни санитарни възли. Ще бъде оптимизирана болничната инфраструктура, за да се създадат добри условия за пациентките, новородените, лекарите и акушерките.

„Вярваме, че новите условия в Отделението ще бъдат предпоставка бременните жени да избират да раждат децата си в Габрово, до близките си“ – споделиха от болницата в Габрово във Фейсбук страницата си.

През годините с капиталови средства от Министерство на здравеопазването основно бяха ремонтирани отделенията по хирургия, ортопедия, кардиология, вътрешни болести, педиатрия, неврология. Във всички стаи са изградени санитарни възли, оборудвани са с нови болнични легла, нощни шкафчета, съвременна диагностична апаратура. Извършено беше и газифициране на болницата.

Тази година с капиталови средства на МЗ беше завършен ремонт на покривите на всички сгради на болницата на стойност 250 000 лв. и беше закупена апаратура за PCR лаборатория на стойност 78 386 лв.

През следващата година по проект на Министерство на здравеопазването ще бъде ремонтирано и оборудвано Спешно отделение.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.